MENSE RECHTEN

Half werk en dubbel werk

Datum: Haarlem, 30-11-2021

Auteur: Martijn Mense

In de deurwaarderij hadden wij enige tijd de gewoonte een spreuk van de dag te introduceren. Goed voor het moreel. Eén van die spreuken was: Er is maar één ding erger dan half werk en dat is dubbel werk.

Die wijsheid…

Corona-blues

Datum: Haarlem, 20-10-2021

Auteur: Martijn Mense

De overheidsmaatregelen die zijn getroffen naar aanleiding van de zogenaamde coronapandemie hebben aanleiding gegeven tot de nodige rechtszaken (en tot een hoop uitstel waardoor ik weinig aardigs had om over te schrijven). Eén van de voornaamste onderwerpen waarover (veel) werd…

Replicitis

Datum: Haarlem, 14-06-2021

Auteur: Martijn Mense

De rechtspraak heeft een probleem met lange processtukken (https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Per-1-april-limiet-aan-lengte-processtukken-bij-de-civiele-afdelingen-gerechtshoven.aspx). Dit zou de afhandeling van zaken onnodig vertragen. De advocatuur heeft daar problemen mee en om de overbelasting van de rechtspraak nog maar eens te verergeren een kort geding aangespannen…

Prison for profit

Datum: Haarlem, 15-03-2021

Auteur: Martijn Mense

In mijn praktijk heb ik niet zo veel met het gevangeniswezen te maken. Gebeurt dat wel dan opent dat doorgaans weer hele nieuwe perspectieven.

Communicatie met een gedetineerde cliënt is niet eenvoudig. In een niet al te ver verleden, kon een…

Lelijke politiek

Datum: Haarlem, 23-12-2020

Auteur: Martijn Mense

Stel je kent iemand die voortdurend het ene zegt en het andere doet. Zou je die partij als betrouwbaar beschouwen? Zou je naar hem blijven luisteren?

Vreemd genoeg ondervindt de rijksoverheid hier nooit echt last van. Zo kan een onderzoek van…